Saturday, 2 June 2012

Percutian Keluarga di Sydney Part 6 - Maritime Museum

Kami sekeluarga juga sempat melawat Australian National Maritime Museum yang terletak di Darling Harbour. Muzium ini amat besar, ia merangkumi sebuah galeri dalam bangunan setinggi 3 atau 4 tingkat (tak ingat dah.. haha..), kapal selam, kapal perang, rumah api dan macam-macam lagi. Kita boleh masuk ke dalam semua yang saya senaraikan itu. Alhamdulillah masa tu cuaca cerah dan keadaan mengizinkan untuk kami melawati semuanya.

Bangunan muzium yang kelihatan dari atas kapal HMS Vampire

Tidak lepaskan peluang untuk masuk dalam Kapal HMS Vampire ni..

Menikmati pemandangan indah sekitar Darling Harbour dari atas kapal

En. Suami panjat Cape Bowling Green Lighthouse nih, saya tak join sebab pregnant..xlarat..

Ruang dalam kapal selam yang sempit untuk dilalui
  
Tak ambil gambar dalam galeri muzium sebab bateri henfon dah kong, so xdapat nak share. Cuma, muzium nih macam muzium lain juga banyak paparan sejarah & teknologi yang dipamerkan.

Signed off!




1 comment:

  1. Jom melawat Muzium Warisan Melayu di UPM Serdang Selangor

    -Muzium ini ditubuhkan secara rasmi pada Januari 2013 dengan tujuan khas bagi mengumpul, memulihara dan memelihara artifak melayu silam untuk didokumentasikan dan dipamerkan kepada umum dan dikaji secara mendalam oleh para penyelidik dan juga pengkaji warisan
    http://www.sciencepark.upm.edu.my/awam/lokasi_edupark/muzium_warisan_melayu-4392

    Kunjungi pelbagai lokasi menarik berkaitan edu-pelancongan di UPM

    Muzium Anatomi Haiwan
    http://www.sciencepark.upm.edu.my/awam/lokasi_edupark/muzium_anatomi_haiwan-4388

    Ladang Putra Dairy Farm
    http://www.sciencepark.upm.edu.my/awam/lokasi_edupark/ladang_putra_dairy_farm-4385

    Galeri Serdang
    http://www.sciencepark.upm.edu.my/awam/lokasi_edupark/galeri_serdang-4389

    Muzium Anatomi Manusia
    http://www.sciencepark.upm.edu.my/awam/lokasi_edupark/muzium_anatomi_manusia-4387

    Taman Konservatori UPM
    http://www.sciencepark.upm.edu.my/awam/lokasi_edupark/taman_konservatori_upm-4381

    Pusat Ekuin UPM
    http://www.sciencepark.upm.edu.my/awam/lokasi_edupark/pusat_ekuin_upm-4386

    ReplyDelete