Saturday, 30 November 2013

Lost World of Tambun - Family Gathering 'Waghih Saleh'

Setiap tahun adik-beradik saya akan berkumpul sama-sama. Tahun 2013 ni kami memilih Lost World of Tambun. Saya dan keluarga memang tak penah pergi, so kami memang agak teruja jugalah.

Inilah keluarga besar Waghih Saleh & Hatijah..

Kami menyewa 2biji rumah homestay yang bersebelahan dari puan Bibi (Homestay R&B). Rumahnya selesa, alhamdulillah. Muatlah untuk kami semua. T-shirt merah yang cantik itu di sponsor oleh adik si Baim. Terima kasih ye bro, next year leh buat lagi... huhu..


Generasi ketiga Waghih Saleh bergambar ceria di depan Homestay

Harga tiket masuk ke Lost World of Tambun amatlah mahal. Tapi tempat ni besar dan menyeronokkan, jadi berbaloilah dengan harga yang dibayar tu.

Dewasa : RM48/pax
Kanak-kanak (12 tahun ke bawah) : RM41/pax
Senior citizen (55tahun dan ke atas) : RM41/pax
Kanak-kanak di bawah 90cm boleh masuk percuma.

Kitorang beli online kat sini sebab murah sket berbanding beli di kaunter. Tiket dewasa jadi RM43.20 manakala kanak-kanak jadi RM36.90. Seratus lebih juga kami jimat bila beli online sebab kami ramai. Selain daripada itu, time cuti sekolah kena beratur panjang nak beli tiket, so sebaiknya beli online untuk menjimatkan masa.

Lost World of Tambun amat besar. Tujuan utama ke sana tentulah untuk bermain air. Cakap banyak pon tak guna, jom tengok gambo.

 Wah, kehadiran disambut bagai pahlawan

Anak-anak dara berposing manja ngan kucing Firaun berlatar-belakangkan Uda yang bergaya macam artis mendukung Dahlia.

Kucing ni memang ramai peminat.. memang tempat wajib sumer orang berposing..

Anak bujangku yang chicken pox nampak muram je sebab dia telah diberi larangan mandi oleh mamanya... siannya dia..


 Bincang-bincang nak wat ape dulu.. lepas tu ape.. ape lagi.. dan lagi..

Baby Hana juga tidak ketinggalan

 Tak tunggu lama2.. terus masuk air! Pelampong nombor 8 tu kena sewa ye.

 OK posing jap kat pelampong ni.

 Dia bukan terdampar lemas...

Posing bawah mushroom...

On the pirate ship...

Dibawa air dengan perlahan selepas menuruni water slide yang tinggi dan berpusing-pusing..
Untuk naik waterslide tu, wajib pakai swimming attire, atau sekurang-kurangnya tight panths..


Wah busu.. kejayaan apakah itu yang begitu mengujakan?

Ini pula water slide versi kecik

Makanan tak boleh dibawa masuk daripada luar. Jadi semuanya kena beli di dalam premis Lost World of Tambun ni. Lunch nasi ayam kali ini adalah dibelanja oleh Andak. Mekasih andak.. sok lusa sila belanja lagi. ngee...

Busu yang kepenatan take five sat kat bawah wakaf yang disediakan

Alamak bahaya! Achik digigit hippo!


Selain mandi-manda, kat sini juga ada Petting Zoo, permainan macam kat fun-fair dan macam2 lagilah. Tapi arini tak sempat, saya akan sambung di entry no. 2 ye..

No comments:

Post a Comment